Boodschappendienst: hulp bij boodschappen doen

Boodschappendienst: hulp bij boodschappen doen

Het is belangrijk dat mensen die een hoger risico lopen met betrekking tot Corona binnen blijven. De kans op besmetting is daarmee het laagst. Ook zelf boodschappen doen moet zoveel mogelijk vermeden worden. Veel mensen redden zich goed, via familie, vrienden, buren of via een online bestelservice. Maar er een groep bij wie dit niet lukt, bijvoorbeeld omdat men niemand heeft om op terug te vallen, geen computer heeft of niet goed weet hoe men online boodschappen kan bestellen.

De Winterswijkse Uitdaging heeft snel na het bekendmaken van de maatregelen rondom Corona een meldpunt ingericht, waar mensen die hulp nodig hebben en mensen die hulp aanbieden zich kunnen melden. Velen hebben dat gedaan en er is een grote groep mensen die als vrijwilliger hulp aanbieden. Met deze groep vrijwilligers gaan we een speciale telefoondienst bemensen, waar mensen die thuis moeten blijven, maar niet online kunnen bestellen, naartoe kunnen bellen om telefonisch boodschappen te bestellen. Deze telefonische bestelservice is speciaal bedoeld voor mensen die zonder deze service geen andere keuze hebben dan zelf boodschappen te doen.

Om deze boodschappendienst snel op te richten hebben PLUS Bruggers en de Winterswijkse Uitdaging de handen ineen geslagen. Er is een speciaal telefoonnummer geopend. Mensen kunnen daar naartoe bellen, onze vrijwilligers nemen de bestelling aan, zetten die in een speciaal systeem van de PLUS en een dag later worden de boodschappen door de vrijwilligers van Automaatje gebracht. De boodschappen worden tot de deur geleverd en betaling kan via een doorlopende machtiging. Uiteraard houden de vrijwilligers en de PLUS-medewerkers zich aan de regels van het RIVM wat betreft hygiëne, afstand houden etc.

De telefonische bestelservice gaat dinsdag 31 maart 10 uur open. De openingstijden van de bestelservice zijn: maandag tot en met zaterdag van 10-12 uur en van 15-17 uur en is te bereiken via 0543-200027.

Behoort u tot de groep met een hoger risico op besmetting met het Coronavirus ? Blijf dan binnen, ook voor de boodschappen! Kunt u niet online bestellen? Bel dan de boodschappenlijn: 0543-200027.

Onze vrijwilligers nemen uw bestelling aan, bestellen deze bij PLUS Bruggers en zorgen dat ze binnen 24 uur bij u geleverd worden. Doordat u een machtiging afgeeft, hoeft u geen contant geld in huis te hebben en ook niet te pinnen bij aflevering. Dit is de veiligste manier van leveren voor u en voor onze vrijwilligers.

Er hebben zich veel vrijwilligers gemeld bij de Winterswijkse Uitdaging en zij willen graag aan de slag voor u. Schroom dus vooral niet om ons te bellen, daar zijn we voor!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This