HBT Chaletbouw is Toffe Peer 2019

HBT Chaletbouw is Toffe Peer 2019

Op 21 februari is de winnaar van de Toffe Peer 2019 bekend gemaakt: HBT Chaletbouw. Eigenaar Han Boterman ontving uit handen van wethouder Elvira Schepers de trofee en de cheque. Naast HBT Chaletbouw werden nog vier ondernemers in het zonnetje gezet.

De Toffe Peer is een prijs voor dé maatschappelijk ondernemer van Winterswijk. Mensen die ondernemen zijn dagelijks bezig hun bedrijf te ontwikkelen. Maar er zijn ondernemers en die meer doen dan dat. Zij zetten zich in voor anderen. Niet omdat hun bedrijf er beter van wordt, niet omdat de winst er hoger van wordt, maar omdat ze vinden dat ze vanuit hun ondernemerschap een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Alle inwoners van Winterswijk konden een ondernemer nomineren die volgens hen de prijs verdient. Uit al deze inzendingen heeft een deskundige jury, bestaande uit ondernemers, de wethouder en andere deskundigen, een winnaar gekozen. De winnaar is Han Boterman van HBT Chaletbouw geworden. Binnen zijn onderneming zijn naar verhouding een zeer groot aantal mensen aan het werk met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen allen begeleiding op maat, waarbij persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Het vraagt veel doorzettingsvermogen, visie en maatschappelijke betrokkenheid om deze diverse groep succesvol te laten samenwerken. Daarmee is HBT Chaletbouw een voorbeeld voor andere bedrijven en verdient het dan ook om de titel meest ‘maatschappelijk betrokken ondernemer van Winterswijk 2019’ te krijgen. Op 21 februari mocht Han Boterman dan ook de trofee en de bijbehorende cheque in ontvangst nemen. De winnaar was zelf zeer verrast, maar ook trots op zijn prijs.

Eervolle vermelding

Naast winnaar HBT Chaletbouw, verdienden nog vier ondernemers een eervolle vermelding. Dit zijn Edwin van Staalduinen van Esta Haarmode, Erna Vaags van Eva Ondermode, Erik Prange van Prange B.V. en Meho Ademi van Ristorante Villagio. Al deze ondernemers zetten zich in om mensen die, om wat voor reden dan ook, in de maatschappij moeilijker mee kunnen komen, te helpen. Zo staat Esta Haarmode altijd klaar voor mensen die een extra steun nodig hebben, bijvoorbeeld vanwege financiële tegenslag, ziekte of eenzaamheid. Eva Ondermode geeft extra aandacht aan mensen voor wie het zelf aanschaffen van ondermode geen vanzelfsprekendheid is. Bijvoorbeeld door een beperking of ziekte. Door extra aandacht en voorzieningen biedt Eva Ondermode hen de helpende hand.

Prange BV biedt kansen aan mensen met een autistische stoornis. Door extra aandacht en begeleiding kunnen deze medewerkers zich verder ontwikkelen en zo een bijdrage leveren aan het bedrijf en de maatschappij. Tot slot kreeg ook Ristorante Villagio een eervolle vermelding van de jury. Dit vanwege hun inzet om ook eenzame Winterswijkers een fijne kerst te bezorgen.

Alle ondernemers hebben extra aandacht voor hun medemens die het om voor reden dan ook wat moeilijker heeft dan een ander. Door deze mensen extra steun en aandacht te geven, helpen zij hen meer dan de ondernemers soms zelf beseffen. Daarom verdienen de ondernemers het om zelf ook in een keer in het zonnetje gezet te worden.

Na deze succesvolle eerste editie van de uitreiking van de Toffe Peer hoopt ook volgend jaar de Winterswijkse Uitdaging weer veel aanmeldingen te krijgen. Dat betekent namelijk dat steeds meer ondernemers oog hebben voor hun omgeving. En dat komt de hele samenleving ten goede.

Op de foto eigenaar Han Boterman van HBT Chaletbouw met enkele van zijn medewerkers. Foto: Frank Bosvelt

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This