Op pad met de duofiets

Op pad met de duofiets

Sinds begin dit jaar kan er in Winterswijk gebruik gemaakt worden van duofietsen met trapondersteuning. Mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen kunnen zo samen met iemand toch een mooie fietstocht maken. Er is de afgelopen maanden veelvuldig gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Niet alleen Winterswijkers, maar ook toeristen weten het Samenrijderspunt te vinden en ervaren het plezier van de duofietsen.

Docent Wouter Beijers van het Graafschap College las over de duofietsen en zag hierin een mooie kans voor zijn leerlingen: ‘De duofietsen zorgen ervoor dat ook mensen met een beperking weer kunnen deelnemen aan de samenleving. In het kader van hun opleiding willen wij onze leerlingen leren omgaan met mensen met een beperking. Daarom heb ik contact opgenomen met het Samenrijderspunt om te bekijken hoe wij iets voor hen zouden kunnen betekenen. Vanaf nu gaan leerlingen elke dinsdagochtend met iemand die dat wil, fietsen met de duofiets. Dat is een win-winsituatie: de een kan genieten van een mooie fietstocht, terwijl de ander tegelijkertijd leert hoe om te gaan met mensen met een beperking’.

Wilt u binnenkort graag op dinsdagochtend een fietstocht maken met de duofiets? Of heeft u niemand die met u mee kan gaan met een fietstocht? Neem dan contact op met het Samenrijderspunt via telefoonnummer 0543 200 036 (maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur), via e-mail samenrijderspunt@vpwinterswijk.nl of kom langs aan de Torenstraat 9.

Servicepunt

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This