Steun het Samenrijderspunt met uw stem!

Steun het Samenrijderspunt met uw stem!

Steun het Samenrijderspunt met uw stem!

In april 2019 is het Samenrijderspunt Winterswijk gestart. Hier kunnen mensen, die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, een duofiets met trapondersteuning lenen. Samen met familie, vrienden of een vrijwilliger kunnen mensen er weer op uit; lekker uitwaaien en genieten van de omgeving, een kopje koffie op een terras en een fietstocht. Zo kan men weer deelnemen aan het sociale leven. De afgelopen maanden is wel gebleken dat hier veel behoefte aan is, want de fietsen worden met grote regelmaat gebruikt. Niet alleen door Winterswijkers; ook toeristen hebben de duofietsen ontdekt en er komen veel positieve reacties binnen.

Nu is het Samenrijderspunt geselecteerd voor de Actie Warm Hart van KRO-NCRV en voor de Rabobank-actie Hart voor de Achterhoek.
Else Klomps, initiatiefnemer van het Samenrijderspunt: ‘Met de actie Warm Hart van KRO-NCRV kan het Samennrijderspunt maar liefst € 10.000 winnen. Met dat geld willen we graag een rolstoelfiets aanschaffen, zodat nog meer mensen eropuit kunnen. Om kans te maken op die € 10.000 moeten we zoveel mogelijk stemmen binnen halen.’
U kunt het Samenrijderspunt daarbij helpen door uw stem uit te brengen via https://www.kro-ncrv.nl/warmhart/samenrijderspunt-winterswijk/lid-worden. Iedereen met een e-mailadres kan meedoen. Stemmen kan nog tot 30 september.
Kies het tabje STEM als u wilt stemmen. Kies het tabje STEM & STEUN als u lid wilt worden. Dat kost € 6 voor een heel jaar en eindigt automatisch na dat jaar. KRO-NCRV doneert voor elk nieuw lid € 10 aan het Samenrijderspunt. Het Samenrijderspunt en al hun gebruikers zijn u erg dankbaar voor uw steun!

Het Samenrijderspunt maakt ook kans op een bijdrage van de Rabobankactie Hart voor de Achterhoek. Het gaat hier om een bedrag van maximaal € 1.000. Dit geld wil het Samenrijderspunt inzetten om fietsroutes voor duofietsen en rolstoelfietsen te ontwikkelen. Niet alle fietspaden zijn hiervoor namelijk geschikt. Door het in kaart brengen van goede fietsroutes duo- en rolstoelfietsen kan straks iedereen zorgeloos genieten van een fietstocht in en om Winterswijk. Voor de Rabobankactie Hart voor de Achterhoek kan van 5 t/m 19 september gestemd worden. Leden van de Rabobank hebben hiervoor een stemkaart ontvangen.

Het Samenrijderspunt hoopt dat iedereen voor beide acties op het Samenrijderspunt wil stemmen. Dan kunnen de fietsroutes worden gerealiseerd en kan de rolstoelfiets worden aangeschaft. Uiteindelijk is het doel van het Samenrijderspunt dat iedereen, met of zonder beperking, zorgeloos per fiets kan genieten van het prachtige nationaal landschap Winterswijk.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This