Toffe Peer – Verkiezing Maatschappelijk Ondernemer Winterswijk

De Winterswijkse uitdaging wil aan ondernemers die op een maatschappelijk betrokken en maatschappelijk verantwoorde wijze hun bedrijfsvoering uitoefenen haar waardering uitspreken. Om deze reden  heeft de Winterswijkse Uitdaging het plan opgevat om één van die ondernemers jaarlijks extra in de schijnwerpers te zetten. Afgelopen jaar was de eerste editie. Toen werd Han Boterman van HBT Chaletbouw de eerste Toffe Peer van Winterswijk. Han en zijn onderneming werd door een de jury vooral geprezen voor het feit dat het bedrijf werkt in een kleine organisatie met naar verhouding veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het bijzondere bij HBT Chaletbouw is ook dat men met verschillende doelgroepen werkt hetgeen de begeleiding er niet makkelijker op maakt. Men richt zich niet op één doelgroep maar op meerdere doelgroepen zoals leerlingen van Pronova, maar ook nieuwkomers en vluchtelingen met een taalachterstand wordt een warm bad geboden.

Hoe wordt je de Maatschappelijk ondernemer van  Winterswijk?

Elke inwoner van Winterswijk kan stemmen. De inzendingen zullen door een onafhankelijke jury, zonder dat zij weten over welke ondernemer het gaat, beoordeeld worden. De winnaar zal, de wisseltrofee: “de Toffe Peer” in ontvangst mogen nemen.  Naast deze prijs krijgt de ondernemer een cheque van € 500,00 welk bedrag hij aan een door hem gekozen goed doel mag schenken.

Stemmen Toffe Peer 2020

 • Ik wil de volgende persoon nomineren voor de Toffe Peer van Winterswijk

 • Afzender

  Uw gegevens. Per persoon mag er maar één nominatie worden gedaan.

Wat houdt een Maatschappelijk ondernemer in?

De Maatschappelijke ondernemer van Winterswijk kan Maatschappelijk betrokken maar ook maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wat zijn de verschillen:

 1. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
  Maatschappelijk verantwoordt ondernemen (MVO) is een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties maar met respect voor de sociale kant (medewerkers) en binnen de ecologische (milieu) randvoorwaarden.
 2. Maatschappelijke Betrokken Ondernemen.
  Maatschappelijk Betrokken Ondernemen omvat alle activiteiten die door een bedrijf worden ondernomen om de kwaliteit van de lokale leefomgeving te verbeteren.MBO kent veel vormen maar laat zich makkelijk bundelen in 5 M’s:
  a) Mensen – vrijwillige inzet van medewerkers
  b) Middelen – het beschikbaar stellen van faciliteiten of goederen
  c) Massa – het openstellen van netwerken
  d) Media – in- en externe mediakanalen openstellen
  e) Munten – het beschikbaar stellen van financiële middelen

Wanneer en hoe kan er gestemd worden?

Elke inwoner kan stemmen op de ondernemer die volgens hem deze Toffe Peer verdient. In een korte omschrijving geeft de stemmer aan waarom het bedrijf dat hij/zij kiest het verdient om Maatschappelijk Ondernemer van het jaar te zijn. Stemmen kan vanaf  1 oktober t/m 31 december 2020. Stemmen kan digitaal worden gedaan via het formulier op deze pagina. Of u kunt een stemformulier invullen. De stemformulieren kunnen worden opgehaald  bij het Huis van de Winterswijkse Uitdaging, Roelvinkstraat 2.

Juryleden van dit jaar zijn:

 1. Mark van Dam (Voorzitter Winterswijkse Uitdaging)
 2. Elvira Schepers (Wethouder gemeente Winterswijk)
 3. Ineke van Empel (Directeur Schouwburg de Storm)
 4. Lisanne Halleriet (Presentatrice)
 5. Robert Jan van Diest (Voorzitter Owin)
 6. Thijs van Beem (Voorzitter Rotary)
 7. Peter ten Hagen (Secretaris ABH city)
 8. Jan Bent (Voorzitter OBW)
 9. Frank Kremer (Directeur HSF)
 10. Han Boterman (Directeur HBT Chaletbouw, winnaar Toffe Peer 2019)

 

Pin It on Pinterest

Share This